Těstovinový salát s pečenou červenou řepou

Se začátkem školního, ev. školkového, školního roku, se hodně diskutuje na téma společného stravování ve vzdělávacích institucích. Z diskuzí často vyplývá, že vše je špatně, ale možná, někde na konci toho extra super dlouhého tunelu je tenounký proužek světla. Jak tomu je skutečně, nevím, ale vždy se mi vybaví spousta jídel, která jsem díky školní jídelně jíst přestala a pak k nim musela dlouho hledat cestu zpět. Jedním z nich byla i červená řepa v jakékoli podobě.

Pak jsem ale před lety objevila recept na pečenou řepu, vyzkoušela a podlehla. Kromě využití v čatní s křepelkou, ukusování jen tak nebo v kombinaci s listovým salátem, se na našem stole objevuje poměrně často právě tento salát. Sladká chuť řepy se doplňuje s nakyslým nádechem fety a společně s těstovinami tvoří skvělý tým.

Suroviny:
4 menší pečené řepy, nastrouhané
200g fety (nejlépe z kozího mléka)
400g uvařených těstovin
trocha olivového oleje

Postup:
Postup snad ani není nutné psát, ale tak cvičně :-)
Uvařené těstoviny promícháme s olivovým olejem, nastrouhanou řepou a sýrem.